top of page
  • Writer's pictureVörös Barbara

Adventi készülődés 2020-ban

Egy hét múlva december, kezdődik az adventi időszak. Bár a boltok, a média, és mindenféle reklámfelület már hetek óta karácsonyi lázban ég, én próbálok a saját tempómban (fel)készülni az ünnepre. Bár ez idén mindenkinek más lesz, mint amit megszoktunk. Bízom benne, hogy mindenki a szeretteivel tudja tölteni az ünnepet, azokkal, akiket szeret, és olyan módon, ahogy szeretné.


Hogy ez valóban így legyen, érdemes akár már most átgondolni, hogy hogyan szeretnénk idén ünnepelni, és mik azok a dolgok, amiket tenni tudunk, hogy ez megvalósuljon. Lehet, hogy idén kevesebb ajándék kerül a fa alá, mint a korábbi években, talán kevesebben is leszünk a fa körül, mint ahogy megszoktuk… akikkel viszont együtt ünnepelhetünk, akár ha csak online tudunk kapcsolódni, jobban értékeljük majd, hogy valamilyen úton-módon együtt lehetünk.


Ha egy lépéssel hátrébb lépünk, és megpróbálunk így tekinteni a közelgő ünnepre: mi az, amit a nehézségek ellenére mégiscsak várunk? Ha most egy kevésbé vidám kép él bennünk az eljövendő időszakról, gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk ehelyett. Hogyan tudnánk úgy ünnepelni, hogy az nekünk a lehető legjobb legyen?


A kezdődő adventi időszak segít felkészíteni a testet és a lelket. Ha tudunk, szánjunk egy kis időt erre a felkészülésre. Most még bőven időben vagyunk, hiszen még majdnem egy hónapunk van. Lehet akár egy heti tervezőt összerakni magunknak, hogy biztosan időben végezzünk az előkészületekkel, és ne maradjon semmi az utolsó pillanatra. Készíthetünk adventi kalendáriumot, kis apróságokkal, akár saját magunkat is meglephetjük vele, ha egyedül élünk. Ha valaki szeret kézműveskedni, kis díszeket, koszorút készíthet, vagy lehet, hogy most van itt az ideje egy újfajta sütemény kipróbálásának.

A lényeg, hogy próbáljuk megtalálni önmagunkat ebben a forgatagban, időt szánni arra, hogy lelkileg is készen álljunk az ünnepre, hogy az a lehető legbékésebb, szívünknek kedves legyen.


Milyen jó lesz visszaemlékezni, hogy ebben a félresiklott évben legalább a karácsonyi időszak úgy alakult, ahogy mi szerettük volna - vagy legalábbis mi mindent megtettünk érte, ami rajtunk múlott.
73 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page