top of page
  • Vörös Barbara

7 dolog, amit a sikeres emberek reggel fél nyolc előtt csinálnak


Nemrégiben a Forbes jelentetett meg egy cikket ezzel a címmel.

A cikből én a bevezetőt emelném ki:

"A sikeres emberek sokfélék. Egyvalami közös bennük: ahol mások legyőzhetetlen akadályokat látnak, ők kihívásokat, amiket sikeresen teljesíthetnek. Önbizalmukat annak köszönhetik, hogy túl tudnak lépni a negatív dolgokon, amik sok embert visszatartanak. A sikeres emberek úgy gondolják: az akadályok nem ellehetetlenítik az utat, hanem azok jelentik azt" – írja Travis Bradberry, a Forbes.com külsős, érzelmi intelligenciával és vezetéssel foglalkozó szakértője.

Ez egybecseng a rövid, vagy brief coaching szemlélettel, ahol nem a problémákkal való szembesülés, és az okok feltárása a lényeges, hanem a helyzet átkeretezése, egy úgynevezett "future perfect" állapot elérése.

Segítünk az ügyfélnek egy olyan, ideális jövőképet kialakítani, ami megvalósítható. Összeszedjük, mik azok a lépések, amikkel eljut ebbe a vágyott állapotba. Annyit beszélünk erről a jövőképről, és olyan részletesen képzeljük el, hogy már valóságosnak látszik, így mondhatjuk, hogy a szavainkkal alkotjuk meg, amit aztán a coachee megvalósít.

Az egész alkotási folyamat pozitív, motiváló légkörben történik, így az ügyfél, amikor kilép az ajtón, alig várja, hogy belefoghasson az épp csak az imént elképzelt jövőkép megvalósításába. Ebben rejlik a rövid coaching csodája :-)

A cikket a 7 szokásról ezen a linken éritek el:

https://forbes.hu/legyel-jobb/7-dolog-amit-a-sikeres-emberek-reggel-fel-nyolc-elott-csinalnak/


37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page