top of page
  • Vörös Barbara

A boldogság belső munka - önismeret


Mielőtt segítő szakemberhez fordulsz, legyen akár pszichológus vagy coach, fontos tudnod, hogy a problémádat nem a szakember fogja megoldani, hanem te magad fogsz rájönni a megoldásra a szakemberrel együtt dolgozva azon. Coachként segítek feltérképezni, hogy mi lenne a legjobb, milyen irányba tarts, viszont nem fogom megmondani, hogy mit csinálj.

Sok-sok kérdést teszek fel, és ha tényleg fontos neked, hogy megoldást találj, nem mindegyikre lesz könnyű válaszolnod. Sokszor onnan tudom, hogy jó helyen járok, ha elgondolkodsz, mielőtt válaszolsz, ha látom a testbeszédeden, hogy ez a kérdés betalált.

Az önmagunkkal való munka sosem könnyű, de megéri, mert cserébe jobban megismerjük önmagunkat, megértjük, mit miért teszünk.

A coachingnak nem feltétlenül célja az önismeret mélyítése, önmagunkkal dolgozva viszont óhatatlanul is feltárulhatnak olyan dolgok, amiket korábban nem tudtunk magunkról, jobban megismerjük a működésünket, saját magunkat.

Ráadásul ott egy másik ember, a coach, aki külső szemmel lát téged, visszaigazol, megerősítéseket ad, és előfordulhat, hogy az üléseken feltárul benned valami olyan erősség, amiről eddig nem tudtál, így növelve az önismeretedet.


61 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page