• Vörös Barbara

A boldogság belső munka - önismeret


Mielőtt segítő szakemberhez fordulsz, legyen akár pszichológus vagy coach, fontos tudnod, hogy a problémádat nem a szakember fogja megoldani, hanem te magad fogsz rájönni a megoldásra a szakemberrel együtt dolgozva azon. Coachként segítek feltérképezni, hogy mi lenne a legjobb, milyen irányba tarts, viszont nem fogom megmondani, hogy mit csinálj.

Sok-sok kérdést teszek fel, és ha tényleg fontos neked, hogy megoldást találj, nem mindegyikre lesz könnyű válaszolnod. Sokszor onnan tudom, hogy jó helyen járok, ha elgondolkodsz, mielőtt válaszolsz, ha látom a testbeszédeden, hogy ez a kérdés betalált.

Az önmagunkkal való munka sosem könnyű, de megéri, mert cserébe jobban megismerjük önmagunkat, megértjük, mit miért teszünk.

A coachingnak nem feltétlenül célja az önismeret mélyítése, önmagunkkal dolgozva viszont óhatatlanul is feltárulhatnak olyan dolgok, amiket korábban nem tudtunk magunkról, jobban megismerjük a működésünket, saját magunkat.

Ráadásul ott egy másik ember, a coach, aki külső szemmel lát téged, visszaigazol, megerősítéseket ad, és előfordulhat, hogy az üléseken feltárul benned valami olyan erősség, amiről eddig nem tudtál, így növelve az önismeretedet.


53 views0 comments