top of page
  • Vörös Barbara

Coaching és pszichológia


Hogy miben más a coaching, mint a pszichológiai tanácsadás? Főként abban, hogy coachként nem adok tanácsot, helyette viszont kérdezek, kérdezek és kérdezek. Az a tapasztalatom, hogy akik eddig hozzám fordultak, már mindannyian tudták, mit kell tenniük ahhoz, hogy megoldódjon a helyzetük, én abban segítettem, hogy a felszínre bukkanjon ez a tudás. Én coachként fogom a kezüket, segítek rendet rakni a fejekben, és tudatos szintre hozni a megoldásokat, amik már ott vannak a fejükben.

Coachingban egyenrangú felek vagyunk, a coachee jelöli ki az irányt, én segítek neki megtalálni a legjobb utat. Ami nagyon fontos, hogy ez nem az az út, ami szerintem a legjobb neki, hanem az, ami szerinte a legjobb! Van, hogy meg is kérdezem tőle az ülés közben, hogy ez a kérdés, amit most feltettem, hasznos-e neki, vagy más irányba szeretne haladni.

Hiszek abban, hogy mindenki a saját élete szakértője, ő tudja a legjobban, hogy neki mi a legjobb. Én mint egy edző segítek, hogy kihozza magából a számára legjobbat.

#coaching

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page