top of page

MAGAMRÓL

 • Facebook Social Icon
 • Instagram
 • Google+ Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
 • Twitter

Vörös Barbara vagyok,
munka- és szervezetpszichológus,
coach

Karrier tanácsadás, coaching, Vörös Barbara

A coaching ülések során megoldásfókuszú megközelítéssel dolgozom

Hivatásom, hogy segítsek neked abban, hogy sikeres legyél, elérd a kitűzött céljaidat, és azt az életet élhesd, amit megálmodtál magadnak. 


Tudtad, hogy az életed legjobb, leghitelesebb szakértője te magad vagy?


Hiszek abban, hogy tudod a számodra lehető legjobb megoldást, és megvan benned az erő a változáshoz, csak néha kell egy  adag gázfröccs, ami nagyobb teljesítményre sarkallja a motort. Néha szükség lehet egy külső támogatóra, hogy rájöjjünk, merre és hogyan tovább.
Én ebben tudok segíteni neked egy inspiráló, pozitív, megerősítő légkörben, ahol támogatlak abban, hogy a felszínre hozzuk a már benned lakozó  válaszokat, célokat alkotunk, amiknek elérésével teljesebb életet élhetsz. Azt az életet, amire vágysz.

Hát nem nagyszerű elképzelni egy olyan életet, amikor reggel vidáman, energikusan ébredsz fel, és az elégedettséged, sikereid pozitív hatással vannak a körülötted élőkre?

FILE434 (2).JPG

Miért lettem coach?

Miért lettem coach?

18 évesen egy vidéki kisvárosból költöztem Budapestre, ahol a pszichológia tanulmányaimat kezdtem. Nem ismertem senkit itt, nem voltak barátaim, rokonaim, nem vettek fel kollégiumba, nem tudtam tájékozódni, és abban az időben még nem volt okostelefon gps-szel, úgyhogy rengetegszer eltévedtem. Az egyetem teljesen más volt, mint ahogy elképzeltem. Hiányzott a családom, a megszokott közegem, ugyanakkor élveztem az újfajta önállóságot, barátokra leltem, lassan megszoktam és megszerettem a nagyvárosi nyüzsgést.

Szakmai gyakorlatomat pszichológus hallgatóként egy pszichiátriai osztályon, valamint egy drogambulancián végeztem. Egyetemi keretek között kezdtem el diáktanácsadó irodában és kortárs segítőként dolgozni.

Majd a piacra kilépve - az egyetemi tanulmányaim mellett, - dolgoztam szervezetfejlesztő cégnél, nagyvállalatok tehetség programjait szerveztem. Így első körben külsősként láttam bele a multinacionális cégek működésébe.

Közben egy ösztöndíj keretein belül  21 évesen lehetőségem volt fél évig külföldön tanulni, egyedüli magyarként egy teljesen idegen kultúrában. Itt az önállóság egy magasabb szintjét tapasztaltam meg minden előnyével és hátrányával, ugyanakkor megismertem egy újfajta, nemzeteken átívelő bajtársiasságot. A mai napig sokat merítek ebből az élményből.

Mesterszakos szakmai gyakorlatomat egy multi képzés-szervezési osztályán végeztem, majd egy nemzetközi munkaerő-közvetítő cégnél megtanultam a toborzás- és kiválasztás szilárd alapjait.

Majd egy magyar kisvállalatnál helyezkedtem el, immár HR kiválasztási tanácsadóként, recruiterként. Itt tovább mélyítettem szervezetfejlesztési ismereteimet, a fejvadászat, a munkaerő- kiválasztás, interjúztatás mellett tréningeket tartottam.

Ezután, 6 évvel ezelőtt egy multinacionális cégnél kezdtem dolgozni. Itt megtanultam a vállalati recruitment csínját- bínját, a vezetőkkel való sikeres együttműködést. Majd képzésszervezőként koordináltam egy kisebb csapatot, részt vettem tehetségprogram és mentorprogram kialakításában, vezetőfejlesztés tréningeket tartottam.

Mindeközben elvégeztem több coaching képzést, a vállalaton belül és kívül is szereztem coach tapasztalatot, belső coachként egyéni- és csoportos coachingokat tartottam.

Emellett egyetemi hallgatóknak tartok módszertani órákat, magyar és külföldi csapatnak egyaránt.

Mindezt azért írtam le ilyen részletesen, hogy megmutassam, hogy nem volt egyenes az utam, mire eljutottam idáig, és megbizonyosodtam róla, hogy a coaching, és a tanácsadás az a terület, amivel foglalkozni szeretnék. Sok váltás, kudarc, és újrakezdés kísért ezen az úton, sokszor voltam tanácstalan, és éreztem azt, hogy egy helyben toporgok.

Visszatekintve minden tapasztalatot hasznosnak érzek, a jókat és a kevésbé jókat is, hiszen ezáltal sikerült kialakítanom azt a teljesebb képet a munka világáról, amit hasznosítani tudok a coaching ülések során. 

Több generációval dolgozom együtt, Y-osoként volt X-es és Y-os főnököm, Z generációs kollégáim.

Saját bőrömön tapasztaltam, hogy milyen a nők helyzete a munkaerőpiacon- és látom, hogy 30 év fölött már nehezített a pálya.

Jelenleg home office-ban dolgozom, ennek minden szépségével és nehézségével.

Szervezetfejlesztési, coach és tréner hátterem dióhéjban

Háttér
 • Életvezetési tanácsadással már az egyetemi tanulmányaim idején kezdtem el foglalkozni. 

 • Az elmúlt 10 évben következő területeken szereztem tapasztalatot: tehetség- programok szervezése, assessment és development centerek koordinálása, tréneri tapasztalat stresszkezelésben, ügyfélkapcsolatban, önismereti témakörökben

 • HR toborzás és kiválasztás közvetítői, vállalati oldalon és vállalkozóként, ami biztosítja a legfrissebb piaci ismereteimet változatos területeken

 • Karrier tanácsadás, szervezetfejlesztés és coaching KKV-nál és multinacionális környezetben egyaránt

 • Egyetemen tartok csapatépítést a hallgatóknak, tanítok tanulásmódszertant, időgazdálkodást, stressz-menedzsment módszereket és projekt menedzsmentet

Végzettségeim:

 • 2016-2020 Megoldásközpontú coach képzés, és továbbképzések

 • 2015 Coaching módszertan alapok képzés pszichológusoknak

 • 2012 BME munka- és szervezetpszichológia mesterdiploma

 • 2009 ELTE viselkedéselemző oklevél - pszichológia alapszak

Végzettségek
Karrier tanácsadás, coaching, Vörös Barbara
Ügyfeleim visszajelzései a munkámról -
Referenciáim
Referenciák

„Egy vállalati program keretében kaptam lehetőséget arra,hogy a részt vegyek a coachingon. Az első találkozás biztossá tette számomra,hogy nagyon hasznosak lesznek a találkozások, hisz Barbara rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal és tapasztalatokkal melyek sokat segítettek nekem: ismerős a multinacionális környezetben, erős pszichológiai ismereti vannak és a személyisége is támogatta azt,hogy őszinte tudtam lenni.
A találkozások nagyon gyakorlatiasak voltak és számos olyan kérdésre találtunk válaszokat ,amik segítettek nekem és elindítottak egy úton, amin azóta is járok. Köszönöm ezúton is."
Viktor

"Néha az ember nem biztos abban, hogy mit is akar csinálni, abban meg pláne nem, hogy hogyan kezdjen hozzá. Össze-vissza futkosnak a gondolatok az ember fejében. Viszont ilyenkor is szeretnénk jó döntést hozni, majd tudni és érezni, hogy jó úton vagyunk. Barbara coaching technikái nagyon jó segítség ezekben az időkben.
Amikor új munkát kerestem, egészen érdekes, és újszerű megközelítésekkel vezetett ki az erdőböl a tisztánlátás ösvényére, és segített letisztítani az utat a megoldás felé. Végül sikerült a legjobb döntést meghoznom.
Az a végtelen nyugalom, amit Ő áraszt a coaching üléseken egészen egyedülálló és hathatós segítség hétről hétre a közös munkában. Köszönöm."
Peti

"Barbarához egy munkakereséssel, karriertervezéssel kapcsolatos problémával fordultam, mert nem tudtam eldönteni, milyen irányban keresgéljek. A session végére sokkal határozottabb képet kaptam arról, hogy mit is szeretnék, mi az ami érdekel, merre induljak el, mit tehetek meg én a siker érdekében.
Feloldott pár "gondolatgátat" is bennem, ami szintén segített új perspektívába helyezni a kérdéskört. Remek kérdéseket tett fel, amikkel egy-egy pillanatra önellentmondásba is kerültem, így amikor ezeket feloldottam világlott elő, hogy valójában hogyan gondolkodom a témáról.
Nagyon sokat segített a problémám feloldásában, a döntés meghozásában, hogy hogyan is folytassam a munkakeresésem."
Vivi

"Barbarával egy céges továbbképzési program keretében ismerkedtünk meg, amelynek a célja az volt, hogy támogassák a kollégákat, akik feljebb szeretnének lépni a ranglétrán.

Úgy gondolom, Barbara tapasztalata és a háttere mind közrejátszott a program sikerében: más coachoktól eltérően könnyen tudott reflektálni a multinacionális IT környezetben felmerülő problémákra, hiszen ő is ismerős ebben a világban, így hamar megtaláltuk a közös hangot – vagy még inkább talán nyelvet, ami erre a speciális területre vonatkozik. A technika, amit alkalmazott fókuszált volt és személyreszabott – az előzetes felmérésben nemcsak az én, de a felettesem véleményét is kikérte arról, hogy mi lenne a fejlesztendő terület.

Segített az időgazdálkodási szokásaimon javítani, a professzionális munkakapcsolataim kezelését átértékelni.

Egy hónappal azután, hogy a találkozóink véget értek sikeresen pályáztam egy manageri pozicióra, aminek Barbara közreműködésének segítségével már sokkal felkészültebben tudtam nekivágni.
Nagyon köszönöm!"

Vivien, Operations Manager

"Köszönöm a támogató és segítőkész figyelmet és a szakmai hozzáértést! Szerencsésnek érzem magam, hogy lehetőségem volt Veled beszélgetni. Úgy érzem, nem kell beletörődni rossz szituációkba, lehet változtatni idővel és akaraterővel.
Ajánlom Barbarát mindenkinek, aki kicsit elakadt vagy új utakat keres."  

Andi

"A coaching ülés során Barbara módszeresen tágította bennem azt a felismerő képességet, hogy jobban, szélesebben lássam a rendelkezésemre álló lehetőségeket.
Sokat segített az önreflexiómban - miszerint a szokás nagy úr, de azért nem kell elkényelmesedni benne. Így egy megbeszélés - akár egy coaching ülés - után nyugodtan sétáljak egyet, amit egyébként megtennék, ha személyes coachingon vennék részt, és hagyjam, hogy ez alatt az idő alatt ülepedjenek bennem a gondolatok ahelyett, hogy belevetném magam az emailekbe vagy rohannék a következő online megbeszélésbe."

Balázs

Eddigi céges partnereim:
Tesco_Logo.svg.png
1280px-DXC_Technology_logo.svg.png
vodafone-logo.png
bottom of page